Vecka 33

Idag går vi in i vecka 33. Veckorna har verkligen rusat förbi den senaste tiden. Nu är det bara två arbetsveckor kvar innan julledigheten! Och därefter går jag på mammaledighet, så jag har alltså bara två arbetsveckor kvar innan jag kommer ha en helt annan vardag en lång tid framöver! Känns väldigt skönt att få sova ut några veckor innan bebis kommer, jag är väldigt trött både på mornarna och kvällarna nu.

Imorgon ska vi på andra delen av profylaxkursen. Så ikväll ska vi gå igenom ”läxan” vi fick från förra veckan, bland annat att kunna djupandas, mellanandas och lättandas i en minut och att prata igenom och skriva ner varsin målbild som man kan fokusera på under förlossningen.

En reaktion på ”Vecka 33”

 1. Hej! Du är så himla fin! Har tyvärr inte haft tid att läsa bloggar eller knappt skriva själv. Tänkte passa på nu när han sover, att svara på dina frågor.

  Epiduralen hjälpte mig just för att mina värkar kom så sällan och de fick sätta i dropp för att sätta igång värkarna. Jag var öppen 6 cm eller nåt sånt när jag fick min första dos av Epidural (EDA). Eftersom tiden bara gick och jag hade så himla ont, öppnade mig så långsamt, så var ju EDA jättebra. Om jag däremot hade öppnat mig mycket lättare och snabbare, så tror jag att jag inte skulle behöva EDA.

  Jag hann få tre doser (tre omgångar) av EDA, däremot var den sista lite väl onödig insåg vi. När den värkade, hann jag bli helt öppen, men värkarna var lite ojämna. Krystvärkarna var på g, men jag kände inte, bara trycket neråt. Visst fördröjde EDA själva förlossningen. På slutet, så hade jag ingen bedövning alls, varken EDA eller lustgas och jag kände alla krystvärkar! Då var det mycket enklare och när du väl får krysta är det som en befrielse. Det gör inte lika ont när man får hjälpa till så att säga. När det bara var förvärkar, värkar innan krystvärkar så gör det bara ont.

  Det är jättebra att ni går på profylaxen. Den kursen vi var på var fantastiskt bra! =)

  Elion föddes nio dagar för tidigt och var 49 cm lång, vägde 3320g. De kläderna vi hade köpt 0-1 mån från PoP var tok för stora. Däremot de små bodiesarna i stl 50 från HM satt precis lagom. 56 köpte vi oxå och dem är jättestora på Elion. Nu väger han över 3800 g och är 51 cm.

  Jätteroligt att ni oxå ska ha en liten bebis. Vet ni om det blir en tjej eller kille? Eller har du någon känsla. Jag hade hela tiden på känn att det skulle bli en kille =)

  Fråga på om det är något du vill veta, delar gärna med mig! KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.