Tre veckor från och med nu!

Tre veckor exakt är det fram till påsk, och under den tiden har vi bestämt att vi ska testa LCHF-dieten! Den innebär, ungefär som Atkins (tror jag) att man utesluter alla kolhydrater (pasta, potatis, ris och bröd) och äter proteiner och fett. Dvs, vi kommer att äta kött, fisk och kyckling med grönsaker, sallad och såser de närmsta tre veckorna, och inget godis/chips på helgerna såklart. Det är min kära mamma som varit på föreläsning om den här dieten och hon har testat i en vecka nu, och tycker att den verkar bra! Inte baar för att gå ner i vikt utan för att helt enkelt vara sundare. Fast vi kommer inte vara såå hårda som man ”ska” vara, t ex får man ju egentligen inte äta frukostflingor eftersom det innehåller mjöl, men Bran Flakes och grovt bröd tänker vi äta ändå. Nån måtta får de va =) Veckans matlista består bl a av Kyckling med sallad och brieost, Blomkålspuré med järpar och grönpepparsås, Omelett med skinka/svamp och tomat/rödlök/mozzarellasallad, Wok med lövbiff och grönsaker i kokosmjölk.

I lördags var jag och hälsade på brorsan i Linköping, kul! Vi gick på stan, jag shoppade en fin strandväska (längtar efter sommaren..!) och brorsan köpte kläder, så snyggt så! Och så åt vi på Subway, såå goooott… =) Saknar verkigen det från Aussie-tiden då vi käkade Subway flera gånger i veckan. Så enkelt och fräscht! Har inte testat det nya smörgåsstället Subwitch här i Nyköping än, men hoppas att det är lika bra som Subway!

Idag ska vi shoppa en låda. Kul det låter vra? Haha =) En svart stor låda med lock ska vi köpa, och den ska stå i köket. Och i den… ta daaa! Ska vi källsortera! =) Jag är uppvuxen med att sortera men har kommit ifrån det lite nu när man inte har någon plats för grejjerna!!! Så nu ska vi köpa en sån och dela upp den med papperkassar inuti för papperförpackningar, plast och metall. Känner mig mycket nöjd med beslutet, hoppas att de har kvar de där svarta snygga lådorna på Åhléns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.