Myshelg med familjen, och lite politik!

Har haft en mysig helg med mamma, pappa och brorsan här! Alex var på golfhelg med kompisar så det passade bra att jag fick lite sällskap. I lördags firade vi Marcus födelsedag (och såklart Johannas och Linneas men de var ju kvar i Härnösand) med tårta (första gången jag bakade en egen tårtbotten, wee =) och bullar och annat gott. På kvällen gick vi ut och åt och på söndagen tog vi en promenad vid slottet och ån innan de åkte hem. Härligt!

Jag är just nu på jakt efter är ett snyggt fotoalbum. Om någon vet var man kan köpa snygga och kanske lite annorlunda fotoalbum, säg gärna till =) Nuförtiden säljs det inte så många fotoalbum. Det som finns på stan är på Åhléns och Bokia, men de är såå tråkiga… Kollade till och med på Clas Ohlson, men det var ännu tråkigare… Annars får jag försöka pimpa ett vanligt tråkigt album med lite bokstäver eller annat som man kan limma på. Är alltså ute efter ett album att sätta in alla bilderna jag framkallat från vår USA-resa i =)

Och igår så röstade vi ju, såklart. På olika saker. Vad behöver jag ju inte skriva här, men vi röstar på olika block om man säger så! Men tur är väl att ingen av oss är speciellt politisk så det blir inga vilda politiska diskussioner hemma, även om Alex försöker omvända mig =)

Och så det här med SD… Jag vill tydliggöra att jag inte röstar på dem och inte sympatiserar på något vis med nazism eller rasism, och jag tycker att alla ska ha rätt att välja vilken religion man vill tillhöra och utöva. MEN… Jag tycker det är både fegt och odemokratiskt av alla övriga partier att vägra debattera med SD och hela tiden kalla dem för nazister, rasister och främlingsfientliga… När uppenbarligen en större del av svenska folket röstat på dem jämfört med på Vänstern och KD, så kanske politikerna ska inse att SD bör tas på allvar? Jag tycker det är att dumförklara svenska folket om politikerna tror att alla som röstat på SD bara gjort det som protest mot övriga partier, eller för att man ”känner sig utanför”. Det behöver faktiskt inte vara så. Tänk om SD har rätt i något de säger och står för? Politikerna och folk i allmänhet är ju sjukt rädda för att någon ska tro att de sympatiserar med SD, så ingen vågar säga att vissa saker de står för faktiskt inte är speciellt feltänkta. Jag var lite nyfiken under valvakan igår och gick in och läste på SD’s hemsida. Jag har ju haft noll koll på vad de vill egentligen, har slängt all deras reklam osv direkt i soporna utan att läsa.

Bland annat vill de skärpa straffen för grova och upprepade brott och våldsbrott mot kvinnor, bättre och värdigare omhändertagande av offren till t ex våldtäktsbrott, tillåtande av brottsprovokation under välreglerade former i jakten på nätpedofiler och införa ett nytt system för utbetalningar av skadestånd, där staten garanterar brottsoffren den ersättning de har rätt till, oavsett gärningsmannens vilja eller förmåga att betala. De är (enligt deras hemsida) inte emot invandrare och är inte rasister/nazister, utan vill att Sverige ska föra en bättre och mer hållbar invandrarpolitik där invandrare faktiskt lär sig svenska och bättre kommer in i det svenska samhället för att kunna få jobb. Jag stödjer inte SD, men jag skulle faktiskt önska att de andra partierna vågade diskutera de här frågorna också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.