(Avlägnsa) husdrömmar… =)

I helgen skissade jag för första gången upp hur mitt drömhus ska se ut i framtiden. Jag har haft en tydlig bild i huvudet i ca 10-15 år, jag vet inte var den kommer ifrån, men jag har sett den tydligt framför mig hela tiden! Det är min dröm… Stora fönster i vardagsrummet som har dubbel takhöjd, öppen spis längs ena väggen, öppet med ett trappsteg upp till ett stort öppet kök med köksö, fönster vid diskbänken så man kan titta ut medan man diskar och dörr ut mot altanen och trädgården. Jag har klurat lite på hur jag vill matcha de två inredningsstilarna som jag gillar, för de är inte så lika. Samtidigt som jag drömmer om ett supermodernt hus så älskar jag den gamla stilen, ett gult hus med spröjs på fönstren, shabby chic-vit inredning… Men igårkväll kom jag på att om vi bygger ett uterum i växthusstil som en del av altanen så kan jag gå loss där med min antik/shabby chic-stil så mycket jag vill och behålla resten av huset modern och stilrent med inslag av shabby på utvalda ställen, och så lite asiatiskt här och var. Jag och Alex har ganska lika smak när det gäller inredning så jag tror nog att han gillar mina planer, även om jag inte helt har beskrivit dem för honom än hihi =)

En dröm i drömmen är en stor fräsch, snygg tvättstuga med fönster ut mot trädgården, där man kan fixa och dona utan att det känns som att man är utestängd från vad som händer i resten av huset. Med en massa snygga burkar och hyllor =) Sen ser jag ett arbets-/datarum på nedervåningen som går lite i grönt på väggarna. På övervåningen sovrum och ett härligt badrum med badkar =) Och vårt sovrum ska vara placerat så att solen lyser in på morgonen… Att få vakna till strålande morgonsol skulle vara en lycka varje morgon!

Så igår kluddade jag ner planlösnigen i ett litet anteckningblock, för första gången. Jag har inte vågat rita det förut, för jag vill inte förstöra den tydliga bilden jag har av allt genom att rita det på papper, om jag inte kan rita exakt så som jag tänker mig i huvudet! Men man måste ju börja någonstans. Och även om husdrömmen är ganska långt fram i tiden just nu så är det roligt att fantisera lite. Det känns också väldigt spännande att se om 10-12 år om vi bor i ett hus liknande min dröm! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.